Eurogroom AB
- Frakt från 29:-
- Fraktfritt över 800:-
- Handla tyggt och säkert

Hem  /   HUND  /   Böcker  /   BOK - LIV MED HUNDAR - en skildring av.......

BOK - LIV MED HUNDAR - en skildring av.......

BOK - LIV MED HUNDAR - en skildring av.......

Artnr: 8153

LIV MED HUNDAR - EN SKILDRING AV TVÅ HUNDDRESSÖRERS LIV OCH ARBETE VID HUNDSKOLAN I SOLLEFTEÅ
I utkanten av Sollefteå låg en gång i tiden Sveriges viktigaste plats när det gällde kunskap om och utbildning av tjänstehundar.

179.00 kr

Lagerstatus: Tillfälligt slut

ARTIKEL INFO

LIV MED HUNDAR - EN SKILDRING AV TVÅ HUNDDRESSÖRERS LIV OCH ARBETE VID HUNDSKOLAN I SOLLEFTEÅ
I utkanten av Sollefteå låg en gång i tiden Sveriges viktigaste plats när det gällde kunskap om och utbildning av tjänstehundar. Skolan hade haft flera olika namn, men har i folkmun varit mest känd som Hundskolan (HS). För några årtionden sedan var där fullt med liv och verksamheten var, med dagens mått mätt, gigantisk. Nu finns ingenting av detta kvar på området och flertalet av hundstallarna är idag jämnade med marken.
Den här historien skildrar två hunddressörers väg genom livet, deras arbete på Hundskolan och deras arbete med hundar både i Sverige och ute i världen. Assar Nilsson och Paul Näsström är hunddressörena som blev kvar på Hundskolan efter sin värnplikt.
De har arbetat med hundar hela sitt yrkesverksamma liv och de besitter kunskaper utöver det vanliga. Paul och Assar har främst arbetat med olika typer av sökhundar och många av berättelserna handlar om detta.